Cantate Adriatica-San Marino

Icon veljača 26, 2017
Icon By Goran-02
Icon 0 comments

san-marino-1 {focus_keyword} Cantate Adriatica-San Marino san marino 1Republika San Marino, s površinom od samo 61 kmq, nalazi se između talijanske regije Romagna i Marche, samo nekoliko kilometara od Jadranske obale. Prema legendi, San Marino je osnovan 301. nove ere dalmatinskih klesara Marina. Došao je tamo sakriti od rimskog cara Dioklecijana, u razdoblju od kršćanskog progona. Od tog vremena ova mala država bila ponosna na svoju slobodu, au prošlosti je bio u mogućnosti da se stalno braniti svoju neovisnost. Njena teritorija dijelom dominira vapnenačkim brdima i Mount Titan (738m), na kojem stoji glavni grad San Marino, slikoviti gradić zaštićen zidovima i dvoraca koje dominiraju odozgo okolnih regija. Milijuni posjetitelja stado svake godine u San Marino posjetiti uskim ulicama i njegove poznate kule od čijem vrhu možete dobiti prekrasan pogled iz ovog prirodnog balkona na Italiju. Republika San Marino je ne samo jedan od najmanjih, ali i svjetska najstariju republiku na svijetu.

Također, tijekom 13. izdanje Međunarodnog festivala zborova “Cantate Adriatica” harmoničnim glazbene note u mnogim međunarodnim nijanse će se širiti u razdoblju od četiri dana. Festival nudi priliku da otkrijete ljepotu jadranske obale i zaleđa Romagna i Marche kroz prijateljstvo koncerata koji se održavaju u petak navečer u isto vrijeme na različitim mjestima, kao što su San Marino, Cesenatico, S. Giovanni in M., Riccione i Sassocorvaro.

Najspektakularniji trenutak manifestacije svakako je završni koncert u subotu poslijepodne u “Teatro Nuovo Dogana” San Marino, koja je idealna za međunarodni sastanak i bez granica, gdje su svi zborovi izvode jednu po jednu. I na kraju, zborovi sudionici će pjevati “Va pensiero” Giuseppea Verdija.

San-Marino-Gondola-1283 {focus_keyword} Cantate Adriatica-San Marino San Marino Gondola 1283

Program:

1. dan: Dolazak u kasnim popodnevnim satima u hotel u San Marino ili Rimini / Riccione. Sastanak vodiča; piće dobrodošlice i check-in. Večera u hotelu. Nakon večere – slobodno vrijeme.

2. dan: Doručak u hotelu; sastanak vodiča u hotelu i odlazak za razgledavanje San Marino. Nakon toga, obilazak odlaska službenog otvorenja festivala, uz pozdravni čašu vina i osvježenje. Poslijepodne slobodno za individualne aktivnosti. Večera u hotelu i odlazak za koncert prijateljstvo.

3. dan: Doručak u hotelu; jutro je besplatan za sudionike. U pripremi popodnevnom za koncert i proba u hotelu. Polazak za završni koncert u San Marinu u “Teatro Nuovo Dogana” ili “Teatro kino Turismo”. Nakon povratka koncertu u hotelu ili restoranu za opcionalnu oproštajnoj večeri s drugim zborovima sudjeluju.

4. dan: Doručak u hotelu i povratak kući ili prenijeti u crkvu za glazbenu pratnju crkvenog služenja.